Wij bieden per product en markt bijbehorende contact gegevens

Contact

Lassen

Lassen is bij Dumaco Woerden het proces waar veruit de grootste groep mensen dagelijks mee bezig is. Aan bijna alle producten die wij maken zit meer of minder laswerk.

Ik wil meer weten over lassen

Dumaco Woerden kan zich dan ook met recht RVS lasspecialist noemen. Niet alleen omdat er zoveel jongens en (ook) meisjes met dit proces bezig zijn, maar vooral omdat wij dit op het allerhoogste niveau doen. Veel van onze lassers hebben bij ReviconBarosta hun las-certificeringen kunnen halen. Wij hebben intern opleidingen opgezet door onze IWE en IWT gecertificeerde collega’s. Zij geven die trainingen aan iedereen voor wie dit belangrijk is. Aan het einde van elke opleiding volgt een officieel erkend examen, waarbij de examinatoren bij ons over de vloer komen om de examens af te nemen.

Naast RVS 304 en 316 lassen wij ook veel Duplex, Super Duplex en Alloy materialen. Ook voor het lassen van deze complexe materialen hebben wij gecertificeerde lassers in huis. Een voorbeeld van een buitenbeentje is een overgangslas tussen RVS 316L en Duplex.

Naast al dit handlassen hebben wij ook een aantal lasrobots staan die dit proces volautomatisch zelf doen. Hierbij maken wij gebruik van de aller modernste technieken zoals een automatisch toortswisselsysteem, automatisch wolfraamelectroden wisselen, en zelfs een camera volgsysteem waarmee de robot zelf de lasnaden volgt zodat er altijd topkwaliteit laswerk geleverd wordt.

Verder is het bij Dumaco Woerden heel gebruikelijk om een WPS/PQR bij het product te leveren. Las-traceability tot welke las wanneer door wie gelast is, behoort bij ons tot de mogelijkheden.

Wij zijn ISO 3834-2 gecertificeerd en hebben goedgekeurde procedures volgens de ASME IX, NEN-EN_ISO 15614-1 en AWS D1.6. Wij kunnen intern penetrant level 2 onderzoek op ons laswerk doen. Röntgen en andere verificatiemethoden besteden wij standaard uit aan onze partners.

Wilt u meer informatie over ons laswerk? Neem contact op, we helpen u graag.

 

026-02-lassen.jpg

026-01-lassen.jpg

Certificeringen