Wij bieden per product en markt bijbehorende contact gegevens

Contact

LNG dome sampler.

ReviconBarosta verbeterde het oorspronkelijke ontwerp van een LNG dome sampler.

De Rotterdamse haven is een wereldspeler op het gebied van de handel in Liquified Natural Gas (LNG), ook wel vloeibaar aardgas genoemd. De overslag in de haven neemt de laatste jaren een vlucht door de toenemende vraag naar milieuvriendelijker transport voor schepen en andere toepassingen. 

In vloeibare vorm is het volume van LNG bij een temperatuur van -162 graden Celsius bijna 600 keer kleiner dan gasvormig aardgas. Op die manier kan het zeer efficiënt en veilig worden opgeslagen en getransporteerd. De vraag naar grote opslagtanks, waarin het vloeibare gas onder extreem lage temperaturen opgeslagen kan worden, stijgt. Daarbij is het van groot belang om bij verkoop de kwaliteit van het LNG te meten. Ook op dit gebied kan ReviconBarosta veel betekenen.

LNG Dome sampler watertank uitgevoerd in SS316L

Bij de overdracht van een verkochte LNG-lading (custody transfer), is het belangrijk om de kwaliteit van het LNG te meten. Hiervoor gebruikt men speciale LNG bemonsteringssytemen, zoals een LNG dome sampler waarbij gebruik wordt gemaakt van een waterhouder en een gas verzameltank. Recentelijk ontvingen we een verzoek om met name de maakbaarheid en kwaliteit van dit bestaande product te verhogen. De engineers van ReviconBarosta zagen kansen om het ontwerp en daarmee de lekdichtheid van de waterhouder te verbeteren en voerde de werkzaamheden uit in SS316L roestvast staal, een legering met uitstekende corrosiebestendigheid. 

Standaard SS316 bestaat uit 16% chroom, 10% nikkel, aangevuld met 2% molybdeen. De L in SS136L staat voor ‘low carbon’, wat inhoudt dat de legering een laag koolstofgehalte heeft. Dit lage koolstofgehalte zorgt ervoor dat er met deze legering gemakkelijker gelast kan worden en de corrosiegevoeligheid na het lassen wordt beperkt. ReviconBarosta verzorgde in SS316L zowel de waterhouder als de gas verzameltank en verbeterde daarnaast het ontwerp van deze tanks.

Gestelde eisen ruimschoots overtroffen

Door onze kennis en ervaring met alle soorten roestvast staal, hebben we aanpassingen in het ontwerp doorgevoerd en daarmee onder meer de lekdichtheid nog verder vergroot. Het eindproduct heeft de gestelde eisen ruimschoots overtroffen en doorstond de test van één uur onder een druk van 50 millibar met gemak. 

ReviconBarosta gaat graag een stapje verder dan alleen het goed snijden, zetten en lassen van SS316L-plaatwerk. Onze engineers denken mee over mogelijke technische verbeteringen en zijn een goede gespreks- en sparringpartner.

In deze competitieve markt kiezen wij al jaren voor ReviconBarosta, vanwege de duidelijke en proactieve communicatie. Men denkt echt mee en realiseert significante verbeteringen in het oorspronkelijke ontwerp. Eindinspecties verlopen altijd vlot en succesvol.
https://360kas.com/

Quick Response Manufacturing (QRM)

ReviconBarosta werkt al sinds 2009 met de afnemer samen aan het realiseren van de beste LNG dome sampler tanks voor gebruik met LNG. Onze engineers schakelen proactief en houden de lijnen kort. Onze QRM-werkwijze focust daarbij op het verlagen van doorlooptijden en juist een toename van het aanpassingsvermogen. Dit doen we door direct contact tussen de specialisten van de klant en de engineers van ReviconBarosta en vice versa. We reageren snel en soepel op vragen, we weten wat de afnemer wil.

Hoogwaardige rvs (half)fabrikaten en oplossingen

ReviconBarosta produceert onderdelen en samengestelde componenten in uitsluitend roestvast staal en realiseert tevens complete installaties. Zowel in de zuivel- en voedingsmiddelenindustrie, de chemie, de farmacie, de energie- en milieutechnologie als in overige markten. Dat doen wij niet alleen als leverancier, maar vooral als een echte (sparring)partner. Hoe eerder we aan tafel zitten, hoe meer we toe kunnen voegen aan uw project. Ons team bestaat uit ervaren specialisten die weten wat er speelt in de markt. 

We houden van een uitdaging en denken graag met u mee. We komen altijd met een eerlijk advies en gaan graag een stapje verder om ook uw project te laten slagen. Wat is uw uitdaging? Laat het ons weten en neem gerust contact met ons op.

Ook uw RVS tanks door ons laten ontwerpen en fabriceren?Terug naar het overzicht

Certificeringen